• Post published:marts 26, 2020

Vin og thaimad – En perfekt og overset kombination

Vin og thaimad – En perfekt og overset kombination

Thailand har altid været et ganske yndet rejsemål for danskerne, ikke mindst på grund af den fantastiske thaimad.

Heldigvis er der mange gode thairestauranter herhjemme, så du har altid mulighed for at gå ud og spise eller få bragt lækre retter til din hoveddør.

Og i disse corona-tider – hvor alle fysiske restauranter er lukket – giver take-away jo særligt god mening.

Hvis du samtidig er glad for et glas vin, har du måske undret dig over, om vin og thaimad passer sammen? Da denne blog er dedikeret til vin, er vi selvfølgelig selv glade for vin – og ikke mindst for at udforske hvordan vin passer til forskellige køkkentyper.

Og der er ingen tvivl om, at thaimad sagtens kan passe sammen med vin. Her får du vores bedste anbefalinger til vin, der passer godt sammen med thaimad.

 

Et stærkt køkken

Det thailandske køkken består selvfølgelig af rigtig mange retter og ingredienser. Derfor er det svært at skære alt over én kam og generalisere alt for meget. Men vi vil alligevel mene, at thailandsk mad generelt er til den stærke side.

Og derfor sætter vi fokus på vine, der passer godt til stærk mad.

 

Hvidvin til stærk mad

Umiddelbart er hvidvin det bedste valg til stærk mad. Det skyldes, at hvidvin ofte har en sødme over sig, der harmonerer godt med det stærke fra maden. Her er nogle oplagte druer, du kan gå efter:

  • Riesling (tyske eller østrigske riesling vine er særligt gode).
  • Grüner veltliner (prøv en østrigsk vin og lad dig overraske).
  • Gewurztraminer (Gå efter en vin fra Alsace-området i Frankrig).

Grundlæggende er hvidvin en betegnelse for den lysegrønne eller gule vin, der fremstilles af gule, blå, eller grønne vinduer. Det er vigtigt for vinen, at skallen er fjernet, inden gæringsprocessen går i gang.

Hvidvin produceres overalt, hvor vindruer dyrkes. New Zealand, Californien og Alsace regionen i Frankrig er tre steder, der er særligt kendte for deres hvidvin.

 

Rødvin til stærk mad

Hvis du er typen, der sværger til rødvin, kan det selvfølgelig også godt lade sig gøre sammen med stærk, thailandsk mad.

Her vil vi anbefale, at du går efter vin, der er lavet på gamay druen. Et fantastisk sted der producerer denne vin er Beaujolais i Frankrig. Servér din rødvin let afkølet.

 

Går din næste ferie til Thailand?

I så fald har du en masse at glæde dig til, for Thailand er et fantastisk land at besøge. Husk at få styr på din pakkeliste til ferien i god tid, og sæt dig gerne på forhånd lidt ind i thailandsk kultur. Denne guide kommer ind på nogle vigtige, kulturelle tips, når du er i Thailand.  Hav en rigtig god ferie!